Actueel

Op deze pagina worden actuele berichten en aankondigingen opgenomen. Heb je zelf leuk nieuws over de hangkorf? Mail dan naar: bijen@hangkorf.nl

Vlechtcursus op aanvraag:

Vanuit de Bijentuin op landgoed Kraaijbeekerhof in Driebergen verzorgen Marij en Peter Lohman  voor geïnteresseerden op aanvraag een vlechtcursus. Kijk hier  voor meer info:

Alberthe Papma geeft voor maximaal vijf deelnemers vlechtcursussen in Ooij bij Nijmegen of op locatie. De cursus gaat door bij voldoende beschikbaarheid van bio/bd roggestro. Stuur even een mailtje als je hierin bent geïnteresseerd.

Hangkorf presentatie en informatie

We zijn elk jaar aanwezig op de BD imkerdag in Zeist en op de praktijkdag in Renkum om informatie te geven over de hangkorf. Je kunt de korf bekijken en het boekje aanschaffen. Kijk op de site van de BD imkers voor meer info en data.

11 maart 2017: Boekpresentatie BD imkerdag

Het boekje zal worden gepresenteerd op de jaarlijkse BD imkerdag en is dan ook tegen de speciale prijs van 15 euro te verkrijgen. Op is op!

‘De Weissenseifener hangkorf: een alternatief’ gepubliceerd!

Het boekje is eind februari 2017 gepubliceerd en hier te bestellen. Het kost 17,50 euro (ex verzendkosten).

Eerste proefexemplaar overhandigd aan Günther Mancke

Het allereerste exemplaar van de Nederlandse uitgave is op 5 februari 2017 in Weissenseifen overhandigd aan gunther 2Günther Mancke. We waren blij dat hij ons ondanks zijn hoge leeftijd en fragiele gezondheid wilde ontvangen. Hij toonde zich verheugd met deze uitgave. Nederland is het derde land – na Engeland en zeer recent ook Frankrijk – waar zijn boekje in vertaling is gepubliceerd. De Nederlandse uitgave bevat bovendien een beschrijving van een aantal technische vernieuwingen die samen met Günther Mancke zijn uitgedacht en portretjes van Nederlandse hangkorfimkers.

Vlechtcursus eind 2016

In oktober en december werden er prachtige korven gemaakt onder begeleiding van Alberthe Papma.